Uutisia terveyden edistämisestä

Vaste mukana julkishallinnon rahoittamassa diabeteksen ehkäisykokeilussa

Tyypin 2 diabetes ja metabolinen oireyhtymä aiheuttavat vuosittain merkittäviä terveyshaittoja sekä terveydenhuollon kustannuksia.

Valtioneuvoston kanslia (VNK) ja Motiva ovat valinneet Vaste Oy:n yhdeksi kumppaniksi kokeiluun, jolla pyritään etsimään keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn ja hoitoon.

Kokeilussa suoritamme metabolista oireyhtymää tai prediabetesta sairastaville koehenkilöille Vasteen toteuttaman paastovalmennuksen. Kokeilun tavoitteena on validoida mallin toimivuus yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja tuotteistaa valmennus käytettäväksi myös laajemmalle kohderyhmälle. Lisäksi pyritään lääkkeiden käytön vähentämiseen tai poistamiseen kohderyhmän osalta ja myös nämä muutokset raportoidaan.

Laskemme ja raportoimme myös valmennuksen aiheuttaman hiilijalanjäljen muutoksen. Muutoksessa otetaan huomioon muuttunut ruokavalio ja lääkitys ja näistä lasketaan kokonaismuutos.

Kokeilun tulokset valmistuvat lokakuussa, jolloin raportoimme tarkemmin kokeilun tuloksista.

 

 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio mukana Amerikan Diabetesjärjestön hoitosuuntauksissa
Yleisöluento Suonenjoella 7.5: Miten tyypin 2 diabetes kehittyy?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram