Muut metaboliset sairaudet

Mistä valmennuksen hinta koostuu?

Jatkuva seuranta ja valvonta

-Toisin kuin perinteisessä terveydenhuollossa, jossa terveydenhuollon edustaja tarkistaa terveyden tilanteesi keskimäärin kaksi kertaa vuodessa, Vasteella valmentaja / asiantuntija on yhteydessä asiakkaaseen, useita kertoja päivässä koko valmennusjakson ajan. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja kertoa tuntemuksista vaikka useamman kerran päivässä. Tämä mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan tuloksen. Jatkuvan seurannan vuoksi valmennuksen protokollaa on mahdollista muuttaa reaaliaikaisesti. Lääkeasiantuntija (farmaseutti) seuraa ja ymmärtää asiakkaan lääkityksiä ja tietää milloin niissä tarvitsee tehdä muutoksia hoitavan lääkärin kanssa. Asiantuntija toimii yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa tarvittaessa.

-Valmentaja ymmärtää, millainen ravinto on sinulle parasta ja tehokkainta saavuttamaan remissio. Psykologian tuntemus on myös tärkeää valmennuksen aikana. Hän kannustaa ja osaa reagoida, jos sinulla on esimerkiksi liian matala verenpaine, painonpudotus pysähtyy, tai ravintoon pitää tehdä muutoksia. Toisin kuin muissa valmennusohjelmissa, joissa kuulet valmentajasta kerran viikossa tai kerran kuukaudessa, Vasteella valmentaja on viestin päässä joka päivä valmennuksen aikana.

Biomarkkereiden seuranta

Vaste seuraa päivittäin/viikottain biomarkkereitasi, kuten veren glukoositasoja (päivittäin), veren ketoaineita (viikottain), verenpaineita (päivittäin), painoa (viikottain) sekä vyötärön ympärystä(viikottain). Näin pystytään muokkaamaan Vasteen valmennus vastaamaan jokaisen henkilökohtaista biokemiaa.

Paastovalmennus metabolisissa, eli aineenvaihduntaan liittyvissä, sairauksissa suunitellaan aina yksilön tarpeen mukaan. Metabolisesta oireyhtymästä johtuvia sairauksia ovat mm. verenpainetauti, rasvamaksa, PCOS jne. Sairauksien syntymekanismi on hyvin samankaltainen ja liittyy vahvasti sokeriaineenvaihdunnalliseen häiriötilaan. Tämän vuoksi verensokereita seurataan tiiviisti valmennuksen aikana. Lisäksi seuraamme myös ketoaineita, jolloin pystymme varmistamaan, että oikeaa ruokavaliota noudatetaan.

Jos henkilöllä on metabolisesta oireyhtymästä johtuvia sairauksia, mutta ei vielä tyypin 2 diabetesta, voidaan valmennus aloittaa välittömästi paastolla. Paastoajan pituus arvioidaan aloituskeskustelun ja tarkemman terveystietoselvityksen perusteella.

Yhteistyö oman lääkärin kanssa

Oman lääkärin tulee olla tietoinen, että asiakas on Vasteen valmennuksessa. Valmennuksen alussa asiakas käy verikokeissa ottamassa tarvittavat veriarvot sairauteensa liittyen.  Lääkkeiden poistot suoritetaan oman lääkärin valvonnassa. Esimerkiksi verenpainetaudissa asiakas yleensä pääsee lääkkeestä jo ensimmäisen valmennuskuukauden aikana.

Mahdolliset esteet valmennukselle

Paastovalmennusta ei voida aloittaa kategoriassa metaboliset sairaudet, jos käytössä on diabeteslääkitys.

Muut mahdolliset lääkitykset huomioidaan tapauskohtaisesti.

Valmennus ei sovellu raskaana oleville, imettäville, tyypin 1 diabetes, aliravitsemuksesta kärsiville tai lapsille.

Valmennuksen kesto ja hinnoittelu

 1. Aloituskeskustelu puhelimitse valmentajan kanssa (1-2 tuntia) ja valmennuksen suunnittelu
  Hinta: 100€ (sis.alv 24%)
 2. Paastovalmennus, kesto alkaen 3 kk
  Hinta: 260 euroa/kk (sis.alv 24%)
 3. Vapaaehtoinen seuranta
  Voit halutessasi jatkaa valmennusta intensiivijakson päättyessä. Seurannan aikana raportoit valmentajallesi kerran viikossa ketoaineet, verensokerit, painon ja vyötärönympäryksen ja saat valmentajalta palautteen kehittymisestäsi. Kysy lisää valmentajaltasi valmennuksen loppupuolella!
  Hinta 90€/kk (sis.alv 24%)

Valmennuksen kesto riippuu sairaudesta ja asiakkaan terveydentilasta. Pystymme antamaan arvion valmennuksen kestosta n. 10-15 min pituisen maksuttoman puhelinkeskustelun perusteella.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö allaolevalla lomakkeella, niin selvitetään valmennustarve.

Ota yhteyttä
Kerro meille hieman taustastasi ja tavoitteistasi, niin osaamme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Valmennukset

Metaboliset sairaudet Suomessa

 • Noin kahdella miljoonalla suomalaisella on kohonnut verenpaine.
 • Noin miljoonalla suomalaisella on rasvamaksa, joka usein johtaa metaboliseen oireyhtymään ja tyypin 2 diabetekseen.

Metabolisen oireyhtymän määritelmä

Metabolinen oireyhtymä on kyseessä, jos alla mainitusta viidestä ehdosta kolme toteutuu:

 1. Vyötärön ympärys ylittää miehellä 100 cm ja naisella 90 cm. Jos vyötärö ylittää miehellä 94 cm ja naisella 80 cm, vaara metabolisen oireyhtymän syntyyn on jo olemassa.
 2. Veren triglyseridien määrä on suurentunut (yli 1,7 mmol/l).
 3. Veren HDL-kolesterolin eli hyvän kolesterolin määrä on pienentynyt (alle 1,0 mmol/l miehellä ja alle 1,3 mmol/l naisella)
 4. Verenpaine on koholla (130/85 tai enemmän)
 5. Yön paaston jälkeen otettu verensokeri on ylärajoilla tai kohonnut (plasman glukoosipitoisuus yli 5,7 mmol/l)

Lähde: Terveyskirjasto, Duodecim

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram