Tyypin 2 diabetes

Mistä valmennuksen hinta koostuu?

Jatkuva seuranta ja valvonta

-Toisin kuin perinteisessä terveydenhuollossa, jossa terveydenhuollon edustaja tarkistaa terveyden tilanteesi keskimäärin kaksi kertaa vuodessa, Vasteella valmentaja / asiantuntija on yhteydessä asiakkaaseen, useita kertoja päivässä koko valmennusjakson ajan. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja kertoa tuntemuksista vaikka useamman kerran päivässä. Tämä mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan tuloksen. Jatkuvan seurannan vuoksi valmennuksen protokollaa on mahdollista muuttaa reaaliaikaisesti. Lääkeasiantuntija (farmaseutti) seuraa ja ymmärtää asiakkaan lääkityksiä ja tietää milloin niissä tarvitsee tehdä muutoksia hoitavan lääkärin kanssa. Asiantuntija toimii yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa tarvittaessa.

-Valmentaja ymmärtää, millainen ravinto on sinulle parasta ja tehokkainta saavuttamaan remissio. Hän kannustaa ja ymmärtää tehdä muutoksia, jos sinulla on esimerkiksi liian matala verenpaine, painonpudotus pysähtyy, tai ravintoon pitää tehdä muutoksia. Toisin kuin muissa valmennusohjelmissa, joissa kuulet valmentajasta kerran viikossa tai kerran kuukaudessa, Vasteella valmentaja on viestin päässä joka päivä valmennuksen aikana.

Biomarkkereiden seuranta

Vaste seuraa päivittäin/viikottain biomarkkereitasi, kuten veren glukoositasoja (päivittäin), veren ketoaineita (viikottain), verenpaineita (päivittäin), painoa (viikottain) sekä vyötärön ympärystä(viikottain). Näin pystytään muokkaamaan Vasteen valmennus vastaamaan jokaisen henkilökohtaista biokemiaa.

Valmennus tyypin 2 diabeetikolle suunnitellaan aina yksilöllisesti. Valmennuksen alussa suurta roolia näyttelee diabeetikon lääkitys, joka ohjaa valmennuksen suunnittelua ja etenemistä. Valmennuksen alussa ruokavaliota muutetaan vähentämällä hiilihydraatteja. Paasto tulee valmennukseen mukaan vasta siinä vaiheessa, kun tietyt diabeteslääkkeet on lopetettu lääkärin tai diabeteshoitajan ohjeiden mukaisesti.

Valmennuksen vaiheet

1. Lääkitystarpeen poistaminen

Veren glukoosipitoisuutta (verensokeri) seurataan 5-6 kertaa päivässä  ja arvot ilmoitetaan valmentajalle. Valmentaja kuittaa viestin ja tarvittaessa antaa ohjeita esimerkiksi seuraavasta mittausajasta tai seuraavaan ruokailuun liittyen. Veren glukoosipitoisuudet lähtevät yleensä laskemaan nopeasti, joten valmentajan ja asiakkaan välinen yhteydenpito on erittäin tärkeää ja muutoksiin reagoidaan välittömästi.

Ketoaineita seurataan myös tiiviisti valmennuksen aikana, jolloin pystytään varmistamaan, että pysytään sovitussa ruokavaliossa.

Lääkeannosten vähentämistarve tulee myös ajankohtaiseksi  valmennuksen alkuvaiheessa, joten hoitavan lääkärin tai diabeteshoitajan rooli on erittäin tärkeä.

Reagoimalla nopeasti positiivisiin muutoksiin, saavutamme parhaat tulokset lyhyessä ajassa.

2. Terveyden ylläpitäminen ruokailukertoja harventamalla ja hiilihydraattirajoitteisella ruokavaliolla

Pidempiä (yli 16 tuntia) paastoja voidaan tehdä kun on saavutettu tilanne, missä diabeteslääkitystä ei enää ole käytössä. Valmennuksessa edetään aina asiakaslähtöisesti eli muutokset suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Jos valmennuksen keskivaiheilla on suoritettu pidempiä paastoja, esimerkiksi niin että syödään vain kerran päivässä ja paastoajaksi muodostuu 23-24 tuntia, haetaan valmennuksen loppupuolella pitkäaikaiseen käyttöön sopiva ruokailu- ja paastoaikataulu. Se voi olla 1-3 kertaa päivässä ruokailua, vaihdellen paastojen pituuksia.

Elämäntapamuutos

Opetamme sinut suunnittelemaan ja muokkaamaan aikatauluja itse oman elämäntilanteesi mukaan. Tavoitteemme on antaa tarvittavat työkalut uuden elämäntavan noudattamiseen loppuelämäksi.

Yhteistyö oman lääkärin kanssa

Oman lääkärin tulee olla tietoinen siitä, että asiakas on Vasteen valmennuksessa. Valmennuksen alussa käydään verikokeissa ottamassa tarvittavat veriarvot sairauteen liittyen.  Lääkkeiden poistot suoritetaan oman lääkärin valvonnassa. Koska paasto laskee verensokereita erittäin tehokkaasti, verensokeria alentavien lääkkeiden tarve vähenee nopeasti.

Mahdolliset esteet valmennukselle

Valmennus ei sovellu raskaana oleville, imettäville, tyypin 1 diabetes, aliravitsemuksesta kärsiville tai lapsille.

Valmennuksen kesto ja hinta:

Ennen valmennusta ja aloituskeskustelua käymme noin 10-15 min pituisen maksuttoman puhelinkeskustelun, jonka aikana varmistetaan valmennuksen sopivuus juuri sinulle.

Valmennus koostuu aloituskeskustelusta ja valmennuksen suunnittelusta sekä itse paastovalmennuksesta.

 1. Aloituskeskustelu puhelimitse valmentajan kanssa (1-2 tuntia) ja valmennuksen suunnittelu
  Hinta: 100€ (sis. alv 24%)
 2. Tyypin 2 diabeteksen peruuttava paastovalmennus, kesto 6 kk
  Hinta kuukaudet 1-3: 290 €/kk (sis. alv 24%)
  Hinta kuukaudet 4-6: 230 €/kk (sis. alv 24%)
 3. Vapaaehtoinen seuranta
  Voit halutessasi jatkaa valmennusta intensiivijakson päättyessä. Seurannan aikana raportoit valmentajallesi kerran viikossa ketoaineet, verensokerit, painon ja vyötärönympäryksen ja saat valmentajalta palautteen kehittymisestäsi. Kysy lisää valmentajaltasi valmennuksen loppupuolella!
  Hinta 90€/kk (sis.alv 24%)

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö allaolevalla lomakkeella, niin selvitetään miten tyypin 2 diabetes saadaan peruutettua.

Ota yhteyttä
Kerro meille hieman taustastasi ja tavoitteistasi, niin osaamme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Valmennukset

Tietoa Tyypin 2 diabeteksesta

 • Tyypin 2 diabetes on seurausta insuliiniresistenssistä ja se on nopeimmin yleistyviä sairauksia Suomessa ja maailmalla.
 • Diabetesta sairastaa jo yli 500 000 suomalaista.
 • Tyypin 2 diabetes on mahdollista saada remissioon, jolloin asiakas pärjää ilman lääkehoitoa.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram